Projekt: Revisiting memory

A projektben résztvevő művészek – négy fotóművész és négy író – párokat alkotva cserél tapasztalatot, mutatja meg egymásnak élete emlékezetes színtereit, reflektál szavakra képpel és viszont, vet össze ismerős és idegen vidékeket. Az alapelv egyszerű: mindig egy fotóművész és egy író utazik együtt, először egyikük, aztán másikuk emlékeinek színterére. A kiinduló gondolat az, hogy az emlékezet mindig más világ. És ez nagyon is szó szerint veendő: a mai mozgékony korban már alig akad valaki, aki ott él, ahonnan származik. A legtöbb esetben – különösen művészeknél – ez azt is jelenti, hogy kisebb helyről mennek a nagyvárosba. Így azután a tervezett utazások nemcsak az egyéni emlékezetbe indulnak, de egyúttal a városi élet és a vidéki élet, az urbanitás és a hagyo- mányos életmód viszonyát is vizsgálják.

Grecsó Krisztián (író) és André Lützen (fotóművész) 2006. október-novemberben Hamburg környékére és Szegvárra utazott. Christiane Neudecker (író) és Csoszó Gabriella (fotóművész) 2006. október végén Amrum szigetére, 2006 januárjában Marcaliba látogat. Arno Geiger (író) és Khoór Lilla (fotóművész) a Bodensee melletti Wolfurtba, majd Soltra utazik 2007. január-februárban. Bartis Attila (író) és Julia Baier (fotóművész) Passauba, a cseh-német határra, majd a Marosvásárhely melletti Szárhegyre utazik 2007májusában.

 
 

Magyar Lettre Internationale 2007/ősz

Noémi Kiss: Az angol iskola emlékpanelek
Fotó: Khoór Lilla

Khoór Lillával, egy fotográfus lánnyal meglátogattuk a nagymamám egykori iskoláját, ahol ő tanítónőként dolgozott, és ahová óvodás koromban iskolába kezdem járni, mert imádtam a helyesírást és nem bírtam otthon a fenekemen ülni. Ebből született egy képsorozat és egy szöveg, ami a lettrében jelent meg.

 

Revisiting Memory megnyitó a B2 Galériában, Budapesten

  • khoor_3
  • khoor_1
  • khoor_2
  • khoor_4
  • khoor_5


Comments are closed.